A leggyakoribb elektromos roller meghibásodások és kezelésük

Akármennyire is vigyázunk a rollerünkre, előbb-utóbb jelentkezni fognak a meghibásodások, melyek mihamarabbi megoldása lehetővé teszi a használat folytatását.

Ezen problémák egy részét akár mi magunk is megoldhatjuk, feltéve, hogy időben cselekszünk. Ám mindenekelőtt, a biztonság legyen a prioritás. Ha valamihez nem értünk vagy nem vagyunk biztosak a tennivalókban, akkor kérjük az elektromos roller szerviz segítségét.

Az akkumulátor felmondja a szolgálatot

Ez talán a leggyakoribb probléma az elektromos rollerek esetében. Az akkumulátor életének végét több dolog is okozhatja, például gyártási hiba vagy rossz töltési szokások.

Emellett kihathat a tartósságára a rendkívüli alacsony hőmérséklet vagy a termék természetes elhasználódása is. Szerencsénk van, ha az akksi csak lemerült, ilyenkor ugyanis fel lehet tölteni, míg a halott akkumulátoron már csak a csere segít.

Motor túlmelegedése

Ezért a problémáért felelős lehet a nem megfelelő környezet, például a magas hőmérséklet vagy a roller túlterhelése nagyobb súllyal.

Ha túlmelegedést észlelünk, akkor azonnal kapcsoljuk ki az elektromos rollert és hagyjuk lehűlni, csak ezután nyúljunk hozzá. Vizsgáljuk meg a vezetékeket, és más részeket, rendellenségek után kutatva. Ilyen esetekben inkább a szakemberre bízzuk a javítást, és addig ne használjuk a rollert.

A roller lelassulása

Ha azt tapasztaljuk, hogy használat közben a roller időnként lelassul vagy megáll egy pillanatra majd újraindul, akkor bizony ezek első jelei lehetnek annak, hogy az akkumulátor hamarosan megadja magát.

A legjobb ilyenkor kompletten kicserélni, de ha erre valamilyen ok miatt nincs azonnal lehetőség, akkor figyelmes töltéssel esetleg meghosszabbíthatjuk az akksi életét. Nem biztos, hogy sokáig húzza még, de egy próbát tehetünk.

Energiatakarékos mód be- és kikapcsolása

Ezt az opciót olyankor érdemes aktiválni, amikor a roller nincs használatban vagy töltődik, mert segít energiát spórolni, és nem engedélyezi a roller használatát. Ám megeshet, hogy véletlenül vagy valamilyen más ok miatt ez az opció aktív marad, ilyenkor érdemes megnézni nincs-e bekapcsolva ez az üzemmód, melyet kikapcsolva a motor már beindul.

Fontos, hogy bármilyen elemet is cseréljünk ki az elektromos rollerünkben, mindig a saját modellünkhöz tartozó alkatrészeket válasszunk. Már a kis eltérések is negatívan befolyásolhatják a roller működését, és az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem is tudjuk használni azt.

Title for This Block

Elromlott, defektet kaptál vagy csak tuningolnád a rolleredet? Inkább bízd a profikra!
A legjobb helyen jársz! Keress engem elérhetőségeim egyikén!